Logo Design

Banner_DesignIdentitate Vizuala – Logo Design, Design Sigla, Design Logo Profesional

Un logo (probabil o prescurtare de la logograma, din logo- „cuvant” si -grama „scriere”), numit uneori si sigla, este un element grafic folosit pentru identificarea unei firme, a unui produs, a unei organizatii, a unui eveniment, etc.

Logoul poate fi compus din una sau mai multe litere, o imagine sau o combinatie a acestor elemente. Un logo al unei intreprinderi trebuie sa fie clar de recunoscut si sa se identifice cu o caracteristica pentru intreaga intreprindere. In contextul legal logo-ul este si marca inregistrata unei firme, a unui produs, a unei organizatii, a unui eveniment etc. De obicei agentii de publicitate insarcineaza designerii cu crearea unui logo respectiv.

Logoul trebuie sa evidentieze semnificatia numelui sau activitatea companiei si sa redea renumele acesteia. Acest lucru poate fi realizat printr-un simbol grafic si/sau al unui scris selectat. Pentru aceasta trebuie sa fie aplicata formulă „KISS” (Keep It Short (and) Simple), ceea ce inseamna — ce este simplu se memoreaza usor.

Comments are closed.